mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Lojalitási faktor

2007.09.11. 12:42 :: mechba

Ma voltam egy előadáson, ahol a címben szereplő fogalommal e-mailek hozzáférhetőségét kapcsolták össze. Hát mit mondjak, majdnem lefordultam a székről...

Kicsit keresgéltem az interneten, de ezt a fogalmat nem találtam se faktorként, se indexként. Hű, ez valami új bullshit lenne? Nem hiszem... ráakadtam közben olyanokra, hogy a lojalitás nagykövete vagy a lojalitás mérési problémái... na, hát ezek is jól tudhatnak mellébeszélni.

Szóval az előadás: nyikhaj gyerek elővillant és a Die Hard 4-ből vett valami olyan idézetet, hogy:

- Miért nem tudtam erről rendszerről?

- Mert ehhez nem elég magas a fizetési kategóriája.

És ebből folytatta, hogy az egyes problémák, feladatok megoldására felkért munkatársak kiválasztása egyenesen következik azok lojalitásából, így tehát ne csodálkozzunk, ha nem mindenkit vonnak be a tárgyalt biztonsági rendszerbe. És ez mi másból, mint a cég iránti hűség díjazásából, a kompenzációból következne...

Elképzelem, ahogy Géza bácsi a konverter pódiumán állva azon filozofálgat, hogy ő ebben a rohadt melegben mit is tehetne még a cégért... vagy a melegben dolgozó Feri bácsi a gőzölgő aszfalt felett az úthengeren döcögve az útépítő cég jövőképén álmélkodik. És hogy a nők se maradjanak ki: Jucika az öregottthonban a szaros pelenkák között...

Na neem. Nem gondolom, hogy ők ne lennének lojálisak a cégükhöz, hiszen akkor nem dolgoznának ott, ahol. És a fizetésük?

Sejtem, hogy ez a gyerek még sosem dolgozott olyan helyen, ahol valódi tevékenységek irányítása volt, mindig csak tanácsadott meg szakértett. Akkor talán rájönne, hogy az alapfolyamatban dolgozóknak kell a leginkább lojálisnak lenniük. De nem. És megél belőle. És ami még szomorúbb: rajtam kívül szinte senki nem szállt szembe a kijelentéseivel...


Gondolkodtam, hogy hogyan határozható meg a címben szereplő mérőszám. Objektíven talá a cég hivatalos álláspontjával ellentétes véleménynyilvánítások arányával lehetne meghatározni... Szubjektíven pedig idesorolhatók a hasonló irányultságú gondolatbűnök is, hiszen "Nagy Testvér mindenki fenekébe lámpást akar akasztani..."

1 komment

Címkék: menedzser lojalitás minek? realitások

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr54162564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitiáner 2007.09.11. 14:39:53

Nyilván ott csupa magas faktorral rendelkező biorobot ült, akiknek lojalitásához (és extra fizetéséhez) kétség sem férhet. Ezért nem tiltakoztak, hiszen ők a kiválasztottak.
süti beállítások módosítása