mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Kinek túrós igazán a bukta?

2008.04.01. 19:49 :: mechba

A mi Ferencünk bedobta a törülközőt, a szabad madarak leszármazottai meg elkapták, beletörölték frissen mosott kezüket és odébbálltak; részletesen mondjuk itt írnak róla. A világért sem szeretném Pontius Pilátust "ezekhez" hasonlítani, de hát valahogy ez a helyzet.

Szóval elképzelem, ahogy Kóka és Gyurcsány ülnek szombaton reggel a kihalt Parlamentben:

- Szóval, Te hívod vagy én? - kérdezte GyF.

- Jajj, hát nem is tudom. most még te vagy a miniszterelnök, nem? - kortyolt italába KJ.

- Na jó, akkor én. A hétszázát!

Kicsit odébb, Horváthéknál éppen készült a szombati ebéd: sertéspörkölt nokedlival. Ágink kinyúlt macinaciban volt, éppen fehér pólójába törölte kezét, amikor felcsendült az ismerős dallam: "Óh igen, igen, igen". Már ideje lenne lecserélnem - gondolta, és belevihogott a telefonba:

- Miniszterelnököm, csácsumicsá!

- Ágnes, úgy határoztam, határoztunk, nem könnyen, persze tele kétségekkel, de azt hiszem, ööööö, szóval hát végiggondoltuk és menned kell....

Ezzel kezdődött az egész. És kik szívták végig azt, hogy a szabad madarak végre kirepülnek a kormányból? Ők? Ugyan már, 2 perc alatt találnak állást valamelyik baráti cégnél. Na, akkor kik is? Gondol valaki a névtelen második vonalra? A lekötelezett elvt barátokra, az elkötelezett pozíciót betöltő személyekre?

Van egy jó sztorim: vezérigazgató-helyettes igen szerette a vodkát; itta is rendesen. Mondjuk hat hónap regnálás után tűrhetetlenné vált a helyzet. Mindenki talált magának helyet, csak közvetlen beosztottja, titkárnője és szakmai titkára került parkolópályára... pedig hát igazán ők fogták a homlokát miközben visszafelé forgott odabent a fogaskerék.

Én nem mondom, hogy ilyen mély kapcsolat lehetett a lemondott madárkák és a legnagyobb áldozatok között... de tuti sok névtelen hős, dehogy hős: áldozat van most is. Gondoljunk rájuk szeretettel, ne háborogjunk ha államigazgatásunkban mondjuk Koordinációs Főosztályok, Igazgatásfejlesztési Projektigazgatóságok vagy ilyesmik alakulnak. Jajj de szép, ki szabadon jár...

Szólj hozzá!

Címkék: lojalitás közfeladat realitások

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr27407043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása