mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Retró?

2008.04.23. 10:06 :: mechba

"Mai termelési értekezletünkön beszámolnék a vállalatvezetés előző napi ülésén megtárgyalt témakörökről, a hozott döntésekről. Először talán a minket leginkább érintő témáról beszélnék, mindenki tudja mi az. Szóval, kisebb módosításokkal, de lényegében átment az anyag, felkérnélek akkor X., hogy légyszíves értékeld a készítésben résztvevők munkáját"

 

"Köszönöm szépen, hát először is szeretném elmondani, hogy jó, nehéz, jelentős feladatot hajtottunk végre. Sok kihívással szembesültünk, de álltuk azok rohamát és azt gondolom mindenki, együtt, velünk, nekünk, szóval az egész társaságnak jó és hasznos volt ez a munka.

Sorban akkor végülis végigmennék az egyes teljesítéseken. Hát itt van elsőnek is M., az ő munkája szakszerű, eredményes, becsületes volt. Bár néha egy-egy formai hiba becsúszott, de munkáját összességében jól megfeletnek értékelem..."

Fojtsuk bele egy pillanatra a szót az elvtársba dolgozóba és képzeljük el a helyzetet. Ülnek a mókusok (éppen nincsenek fenn a fán...), a róka és a farkasok, hallgatják a kardfogú tigrist, aki megadja a szót éppen mondjuk a nyuszinak. Nyest persze megdícséri a rókát és a lompos farkast, hogy nehogy megegyék a végén. Naná! Persze méltatja kardogú tigris érdemeit is, merne másként tenni... akkor kit fog lehúzni? A mókusokat, nem?

"...bár tudom, hogy kevés volt az ideje erre a tevékenységre és más feladatokkal is megbízták közben, de nem éreztem benne azt a lüktetést, a kirobbanó forradalmi hevületet, ami elvárás most, amit mindenkitől várok. Ezért D. munkáját csak megfelelőnek minősítem..."

Munkaversenyünkben lemaradunk elvtársaim... és ki az oka? Na persze, hogy már megint D. Ja, hogy neki sok dolga van? Hát ne járjon annyit máshol az esze; dolgozzon otthon is, mindenhogyan, mindenkor. Ja, hogy nem? Hát akkor ellenség! Duplagondol - próbáljuk meg átérezni e szó mélységeit!

 

"...a feladat elvégzését nagyban megkönnyítette, jó javaslatokat, segítő szándékkal, határidőre, rávilágítva a gondokra, építő kritikával járult hozzá a sikerhez. Ezért mechba munkáját kiválónak értékelem, egyedül az övét."

 

Valóban, nem egy múlt rendszerbeli megbeszélés szemelvényeit láthatod nyájas olvasóm, hanem egy minap történt míting minitszét szemlézheted. Rettenetes volt... hát még mindig itt tartunk? A magam kis nyugodt szarkazmusával derűsen kezelem a dolgokat és ez a kiváló?! Hát akkor tuti jó úton járok :)

Na, ahhoz, hogy valaki is komolyan vegye ezt az egészet legalább háromnak illene megfelelni az alábbi kritériumok közül:

- objektivitás;

- valódi elismerés;

- minden szempontú értékelés;

- minősítői hozzáértés.

 

Ja, ma már/még ez nem várható el...?!

1 komment

Címkék: közösség lojalitás szocializmus szervezet mba realitások álomvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr99438291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanvay szilárd 2008.10.31. 12:10:18

Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rendszer ismerte el a kiváló munkát!
süti beállítások módosítása