mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

A hatékonyság szabályai

2007.08.02. 09:54 :: mechba

Jártam egy irodában, amely végre olyan tevékenységet irányító emberek gyűjtőhelyeként funkcionált, akik ténykedése valóban munkának nevezhető... tehát nem valamiféle elvont közszférabeli vagy marketingcentrumnak kinevezett kínzókamra. Itt bukkantam az alábbi feliratra:

A hatékonyság szabályai

  1. Végezd el most
  2. Ami nincs leírva, az nem igaz
  3. Egyszerre csak egyet
  4. R E N D (dolgok a helyükön, funkcióban vannak)

A diszkréten a falon függő, bekeretezett "négyparancsolat" belegondolva valóban összefoglalja a hatékonyság összes feltételét.

Bölcs cégvezetőket mennyi ideig is képezgetik, hogy "tovább, tovább, tovább"? A cégbe belépésüktől, nem. Korábban. Lenyomja az érettségit, nagykorú lesz, szavaz, dönt... elhatározza, hogy ő márpedig cégvezető lesz. Nappali tagozaton tanulhat ilyet pl. a Budapesti Műszaki Főiskolán, a Szegedi Tudományegyetemen, ha pedig nem siekrült a felvételi akár nem túl magas követelményeit teljesíteni, akkor akár a School Of Business Zalaegerszeg Üzleti Szakközépiskola képzése alapján is.

Ez mind-mind közpénzből, bizony. A beosztottak finanszírozzák leendő, esetleg alkalmatlan főnökük tanulmányait, felkennté válását. Hát rajta. Akinek nem elég a közoktatás, az bármiféle fizetős iskolákba is beiratkozhat. Ha a titkok-titkát is akarja, akkor akár az Üzletvezetés Mestere is lehet, erre is szakosodott jónéhány intézmény.

De minek? Bizony, erre a négy (öt) pontra oktatják, gyepálják az embereket 1-2-5-10 éven keresztül. Hát bizony, a sok maszlag elmondásához rengeteg idő kell. Emberek, nem veszitek észre, hogy ez megint csak parasztvakítás? Jópár millió a semmiért...

2 komment

Címkék: hatékonyság menedzser bullshit mba

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr39130560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki 2007.08.02. 13:47:29

Namost a képzés miért is közpénzből megy? Kell fizetni tandíjat. A végzettek többsége meg úgysem a szakmájában helyezkedik el, majd max. okos titkárnők / szakmai titkárok lesznek belőlük.
Menedzserképézésre igenis szükség van, nem ismerik ebben az országban az üzleti szemléletet.
Plusz pénzügyi analfabéták is vagyunk, ahogy azt az egyik miniszter jól megvilágította.

mechba · http://mechba.blog.hu 2007.08.02. 13:50:52

Kedves Valaki!

Van államilag finanszírozott változat is, az idézett intézményeknél mindnél van ilyen jellegű képzés. Pénzügyi analfabetizmusunk meg továbbra is fenn fog állni, semmi biztosíték az ellenkezőjére.

Egyébként egyetértek, minek ezt közpénzből? Annyi értelmes dolog van még, amire költhető lenne: autók, yachtok, stb.
süti beállítások módosítása