mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Kár lett volna?!

2008.04.02. 06:38 :: mechba

20 éves a FIDESZ. Szép kis kor, lassan két éve már felnőttne számít... már persze jogi értelemben, az alapokat, hogy megvan-e a társadalmi normák megfelelő ismerete inkább ne firtassuk. Elnézegetem Orbán Viktor szakállas képeit, a jelmondatokat: "Olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi!" Na, én is. De ma is!

Egy kis képzelgésre invitálom a kedves olvasót; gondolkodjunk el azon, hogy hogyan zajlott volna az elmúlt 20 év rendszerváltás nélkül... tehát tekerjük vissza oda az időgépet, hogy Kádár elvtársat még szereti az összes KB, PB tag és merjünk nagyot álmodni...

Egy rövid közlemény 1988-ből:

1988. március 30-án egyetemi hallgatók és fiatal értelmiségiek egy csoportja törvényellenes szervezet létrehozását kezdeményezte, ezért az arra illetékes rendőri szervek 1988. április 8-án figyelmeztették őrizetbe vették Andrási Miklós dunaújvárosi, Orbán Viktor szolnoki, valamint Csaba Iván, Kövér László és Rácz András budapesti lakosokat. Nevezettek mögött álló csoportok meg akarták zavarni népköztársaságunk alkotmányos rendjét és nyugalmát. Rendőrségünk mindig is szigorúan és következetesen fog fellépni a szocialista fejlődés akadályozóival szemben.

 

Egy sajtóhír 1996-ból:

Elhunyt Grósz Károly elvtárs, az MSZMP főtitkára, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Érdemeit világszerte elismerték a kommunista pártok, a baráti országok vezetői. Grósz Károlyt a Minisztertanács élén Horn Gyula, korábbi külügyminiszter követi.

Horn elvtárs munkásszármazású, a szovjetunióbeli Rosztovban végezte egyetemi tanulmányait. Országunk vezetője elévülhetetlen érdemeket szerzett, amikor az ellenforradalom leverésében tevékenyen is részt vett, segítségével sikerült megszilárdítani a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány helyzetét. Horn elvtárs a Szocialista Internacionálé elnökeként erősíti a népek barátságát, segíti hazánk vívmányainak elismerését...

És akkor, 2002-ből is egy:

Horn Gyula elvtárs megromlott egészségi állapotára hivatkozva kérte az MSZMP Politikai Bizottságától, hogy mentse fel az ország vezetésével járó feladatok ellátása alól. A PB (melynek tagjai: Medgyessy Péter, Németh Miklós, Szekeres Imre, Kovács László, Nyers Rezső, Toller László elvtársak és Lendvai Ildikó, Szili Katalin valamint Kósáné Kovács Magda elvtársnők) Horn elvtárs érdemei kétségbevonásával elismerésével, fájó szívvel hozta meg döntését. A PB a Minisztertanács vezetésével Medgyessy Pétert bízta meg.

Majd 2004-ből:

Medgyessy Péter elvtárs hozzászólása következett:

- Hazánk közel hatvan esztendeje lépett a szocialista fejlődés útjára. Ezalatt cselekdtünk jót is, rosszat is. Együttműködtünk a Szovjetunióval, a szocialista országokkal. Látjuk a példákat, követjük a lenini utat. De fiatalításra is szükség van. Ezért - egyeztetve a Párt vezető testületeivel - úgy határoztam, hogy politikai pályafutásom abbahagyom. Ritka gyakorlat ez a szocializmus történetében, talán történelmileg az első ilyen. Egyben javaslom az Országgyűlésnek, hogy utódomnak 2004. szeptember 29-től Gyurcsány Ferenc elvtársat a KISZ vezetőjét, politikánk egyik legálhatatosabb harcosát válassza meg.

Ennyire egyszerű...? Lett volna idő megérni a rendszerváltó értelmiségnek és akár most felszínre lépni, nem? Talán nagyon sokat nyertünk volna, nem? Elkerülve a sok szerencsétlenkedést, az oda-vissza játékokat És talán olvashatnánk utódaink a 2008-as Intézet honlapján a kevésbé bársonyos forradalomról, hogy:

Március 10-én reggel a Népszabadság Új, tavaszi seregszemle című vezércikke lelkesen üdvözölte a "politizáló ifjúságot", amelyet harcostársának tekintett a szocializmus demokratizálásáért vívott közdelemben. A pártlap szerkesztősége csatlakozott az egyetemisták legtöbb követeléséhez...

1 komment

Címkék: szocializmus álomvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr48407544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bölcs Bagoly 2011.02.17. 14:57:31

Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja lett volna a rendszerváltás nélkül. De csak akkor, ha nem Németh Miklós a miniszerelnök Pártfőtitkár.
süti beállítások módosítása