mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Sztrájkol a szócső

2008.02.04. 13:25 :: mechba

Na, megint állunk vazze. A VDSZSZ honlapján olvasom a remek híreket. Vicsorgó farkasok néznek szembe az ártatlan Bárányokkal. Hát igen vagy nem. Az oldal alján van két plakát, a bal oldalin egy sapkába van mindenféle pénz beleszórva, közöttük szlovák korona is. Be akartam szúrni, de szar a hivatkozás. Biztos sztrájkol a webszerkesztőjük...

Na, mindegy. Elkezdtek egymásnak üzengetni a felek, a legjobb gyöngyszemeket szemezgettem.

MÁV:

Nincs alku. A MÁV nem osztogatja szét az állami vagyont, a privatizációs bevételt.

Nemes közlés, csapataink harcban állnak.

Kössünk végre okos békét! Abba kell hagyni a mindenki számára visszahozhatatlan károkat okozó sztrájkot, és az erőfitogtatást a teljesítményre kellene fordítani!

Az erőfitogtatás felhasználása mindkét oldal számára átgondolandó. Hogyan hat a teljesítményre az erőfitogtatás? Befeszítem az izmom, peluscsere, de nem történt semmi a munkával.

Csakhogy Kóka János soha nem vett részt külön találkozón Gaskó Istvánnal sem étteremben, sem sörözőben, sőt az irodájában sem.

Mindezt mire alapozzák? Nem készült emlékeztető... jajj, ne már.

Ha ez így helyes lenne, akkor bárki, bármikor, bármit hazavihetne az állami vagyonból, ha az érdekei ezt így diktálják. A VDSZSZ-t ezek a gyerekes, indokolatlan, jogszerűtlen követelések nem csak a MÁV csoporttal, a többi szakszervezettel, hanem valamennyi adófizető magyar állampolgárral szembe állítják.

És tessék mondani, a MÁv vezetése felelősen gazdálkodik a rábízott vagyonnal, ésszerűen használja fel a forrásokat? Na, ha ez megvan, akkor utána tessék fújni a másik oldalt. Köszönöm.

Minden sztrájkolni szándékozó kollégának tisztában kell lennie mindezzel, és az ezzel járó felelősséggel.

Kik is sztrájkolnak? Azok, kedves kommunikátorok, akik szakmailag felülvizsgálnák a hülyeségeiteket, mielőtt utcára kerülnek. De azok már elég régen sajnos...

Azok, kedves kommunikátorok, akiknek a nettó kettőötven felbecsülhetetlen nagyságú pénz. Azok, akiknek a nettó kettőötven többet jelent, mint két és fél havi keresetük. Na, tessék kimenni a jól fűtött irodából és ezt az egészet elmagyarázni nekik. Nem tárdzsetklírenszre meg netvörkesszeszmentre van szükség, hanem meggyőzésre.

 

VDSZSZ:

Hazudik a Pályavasút vezetése!

Hajajj, mindjárt gondoltam.

Információink szerint a munkáltató parancskönyvben és körözvényben terjeszti alávaló hazugságait, ezekből egy betű sem igaz, ne higgyétek el.

Aki sztrájkol, olvassa ezt a parancskönyvet vagy mit? Ez munkaköri feladat, nem? Na, akkor mi van?

Ez pofátlanság, ahogy az is, hogy Szórád Robi két tárgyalási fordulóval korábbi ajánlatához tért vissza

Ki ez a Robi? Haversrác?

(biztos lennének még gyöngyszemek, de sajnos rövid a VDSZSZ-kommunikáció terjedelme)

Egyik honlapon sem sikerült egy sornyi olyan infót sem találnom, amelyben le lenne írva, hogy ez a vonat megy, amaz meg nem. Szerintem nem lenne nagy probléma kiírogatni, hogy melyik vonatok közlekedtek és meddig, hátha balga utas ez alapján el tudja dönteni, hogy utazhat-e vagy sem. Ja, de amikor az érvényes menetrend módosítását külön le kell tölteni a letöltött alap mellé... nem akarooom.

 

És a végére egy újabb gyöngyszem a MÁV-Starttól:

A VDSZSZ által meghirdetett 2008. 02. 04-én 3.00 órától folytatódó sztrájk idején, a MÁV-START Zrt. által kiszolgáltatott január,február havi és január 2. félhavi, illetve február 1. félhavi Dolgozók-, és Tanulók bérletét, valamint a MÁV tényleges és Családtagi Arcképes igazolványokat a ,VOLÁNBUSZ Zrt. , Balaton Volán Zrt., Bakony Volán Zrt., Somló Volán Zrt., Tisza Volán Zrt. menetrendszerinti járatain elfogadják.

A BKV Zrt. menetrendszerinti járatain is elfogadják Budapest közigazgatási határáig, illetve onnan a vasúti viszonylatnak megfelelő fejpályaudvarok irányába, illetve irányából közlekedő járművein.

Azért le a kalappal! Ilyen baromi rövid idő alatt oktatni, vizsgáztatni begyakoroltatni a 2.765 fajta MÁV-os jegyet, ismertetni a párhuzamos útvonalakat a BKV és Volán munkatársakkal. Hát, nem kis feladat lehetett...

Szerintem ezek a társaságok most jót röhögnek a markukba: a MÁV átküldi az utasait hozzájuk. Naaa! Tudom, hogy valamit kell lépni, valahogy meg kell oldani az eljutást. De így?

Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció máv

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr2324713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása