mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Az úgy van, hogy nem úgy van

2008.01.28. 11:41 :: mechba

Az előző posztom publikálása után (ma) a MÁV-Start honlapon az alábbi közleményt olvasom:

Folytatódik a bliccelők elleni harc

Bliccelők bejárata-zárva!

Ezzel a felirattal a jövőben gyakran találkozhatnak az utasok a peronkapuknál. A MÁV-START Zrt. kiemelt feladata a bliccelés visszaszorítása, hiszen a beszedett jogos bevételek újabb forrást biztosítanak ahhoz, hogy a személyszállító vasúttársaság növelni tudja szolgáltatásai színvonalát. A jegy nélkül utazók magas száma éves szinten közel hat milliárdos nagyságrendű kárt okoz a MÁV-START Zrt-nek, és azon keresztül az adófizetőknek.

Az eddig tapasztalt bliccelés elleni eszközöket kiegészítve újabb figyelem felhívó elemek kerülnek bevezetésre. A vonatokon az ülőhelyek mellé felkerülnek a „Fizető utasnak fenntartva” matricák, a peronkapuknál megjelennek a már fent említett „Bliccelők bejárata – zárva” feliratok. A 65 éven felüliek, a 6 éven aluliak, a hadi rokkantak és kísérőik, valamint a hadiözvegyek természetesen a fizető utasok körébe tartoznak, mivel a menetjegyük árát az állam téríti meg a vasúttársaságnak. A feliratok üzenete szándékosan kíván kényelmetlen közérzetet okozni az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazóknak, ugyanakkor kitűzött cél, hogy a fizető utasok egy kiemelten kezelt közösség hozzátartozóinak érezzék magukat.


MÁV-START Zrt.

A széncsata névtelen hősei után jönnek a bliccelők elleni harc hősi halottai. Elképzelem milyen dolgok lehetnek a vállalati lapban:

K. Istvánné (Jolika, 57) heroikus közdelemben vérét áldozta társaságunk jogos bevételeinek beköveteléséért: a Nyugati pályaudvaron a peronzárnál szolgálatot teljesítve kisujját odacsípte a kapuhoz, amikor a feltehetően jegy nélkül a vonathoz rohanó tömegek előtt próbálta azt becsukni. Vére eleredésekor 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Hősies cselekedetéért baráti vállveregetésben részesült J. Sándor (Sanyiii, 48) főellenőrtől.

A jogosan ingyenesen utazók - áll a közleményben - tehát fizető utasok, hiszen menetjegyük árát az állam téríti meg a vasúttársaságnak. Aha, a szemét vasutasok... őket nem dotálja az állam.

Na de várjunk csak! Az állam kifizeti a vasúttársaság veszteségeit, nem? Akkor fizeti a bliccelők által okozott kárt is, nem? Meg a vasutasok utazását is, nem?

Ismét egy újabb remek közlemény. Magyarázzuk a szart, miközben már nem csak nyakig ér...

 

Na, ezért állunk vazze!

2 komment

Címkék: máv stratégia nincs sötétség

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr29314590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

máv alkalmazott 2008.01.28. 12:24:38

"Aha, a szemét vasutasok... őket nem dotálja az állam."

1. a hangnemet kikérem magamnak
2. számos vállalat ad a munkavállalóinak kedvezményeket, nem csak hazánkban.

Szerinted mindenki szemét, akinek jár valamilyen juttatás, vagy kedvezmény?

mechba · http://mechba.blog.hu 2008.01.28. 13:42:58

Kedves MÁV alkalmazott!

Kikérheted magadnak, munkáltatód használja kb. így, illetve a munkáltatód leánya kommunikéciójából derül ki az, hogy a vasutasok nem fizetnek a jegyért, ergo rossz emberek. Szóval második (harmadik, kinek melyik) otthonodban kell kikérni először...

A kedvezményekről annyit, hogy így utazási költségeidből 14%-kal magasabb részt fizetnek a t. adófizetők, akik közé magamat is joggal sorolom...
süti beállítások módosítása