mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Az új seprű jól seper

2007.11.15. 12:26 :: mechba

Mechba dipártmentjébe új munkatárs érkezett, természetesen a teljes foglalkoztatás elérése érdekében, nem másért. Semmi összefüggés nincsen azzal, hogy valakivel valaha valamikor valamit... merő fikció csupán; nem ez a lényeg.

Szóval, felkérték, hogy segítsen mechba egy korábbi anyagának átdolgozásában; persze, örömmel, újító ötletek, friss gondolatok (hűűű, lassan magam is elhiszem). Na, erre titánunk elkezdte mesélni, hogy az első oldalon mi miért nagybetű, kisbetű, egybe- és különírás, hosszú ó - rövid o, elipszilon - pontosjé. Mechba mosolygott egy jót, aztán kérdésre kifejtette, hogy mit jelent a kiskapitális jelölés a szövegszerkesztőben...

... majd leült a gép elé és megírta ezt a posztot, amihez betett egy képet, amely jól mutatja, hogyan nézett ki az irománya  abeavatkozás után (esőerdők pusztulása, bálnák, stb. nem számítanak ilyenkor).

 

Délután állítmányokat, alanyokat keresgettünk, megvitattuk a magyar nyelvben alkalmazandó, egyébként többnyire kötetlen szórendet és a "szám, vonalka, bunkó" helyett "szám, betű, vonalka" stílusúra formáztuk a felsorolásokat...

1 komment

Címkék: hatékonyság lojalitás szocializmus sötétség realitások

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr84229892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitiáner 2007.12.04. 13:45:17

Örülj, hogy van aki figyel rád! És hogy van egy jó tanárnénid, akitől tanulhatsz! Milyen jó érzés lehet már, hogy van értelme a munkádnak, és igen, nem a szemétkosárnak dolgozol!
süti beállítások módosítása