mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Másnak vagy magunknak?

2007.08.27. 13:00 :: mechba

Hétvégén történt velem egy érdekes esemény amellyel kapcsolatban elgondolkodtam: lehet-e egyáltalán másnak dolgozni hatékonyan? Szerintem nem. Az olvasó szerint?

Az történt, hogy káposztás harcsát szerettem volna készíteni. Az általam megvalósítani kívánt étekről még egy rövid videót is találtam a torzsasztal.com-on. Ehhez képest én valami más ízvilágra gondoltam, mondjuk olyanra, mint a túri káposztás harcsa.

Szó, ami szó, nem jött össze. Ez van - mondtam volna a munkahelyen és indultam volna reggelizni, ebédelni, kávézni, limózni, haverkodni, stb. Ehelyett otthon minden bajom volt; nem elég, hogy szalámis kenyeret kellett ennem a várt csemege helyett, mindennek tetejébe ki kellett hajítani a harcsát is.

A gyárban okozzak akár milliós kárt is, nem érdekel. Ha olyan környezetben dolgoznék, amely egy kissé érdekeltté tenne, ott se nagyon. Kisebb lett a jutalékom, mert eltörtek az eladandó üvegpoharak? És. Nem ezt vártam, másnap keresek egy újabb helyet, ahol talán. Közszektorban, naaaagy szervezetekben megbújva akár örömmel is tölthet el a jól leplezett kártékonyság.

Persze mindezt csak a mechba-szerep mondatja velem. Tisztában vagyok az együttműködés, a lojalitás, meg minden finomkodás elemi dolgaival.... másokhoz hasonlóan, soha, soha nem tennék ilyesmit. Vagy talán csak azért, mert nem érdekel?

Ha saját cégem lenne, akkor talán elgondolkodnék, hogy hogyan lehetne nem egésznapos látszatprogramokkal kitölteni a munkaidőnek hívott időtöltést. Bizony, rugdosnám az embereimet, hogy szolgáljanak érdekeim szerint. De addig? Addig tojok rá. Nem tetszik. De nem váltok, mert lusta vagyok. Mert így is megkapom azt, amit akarok. Ennél több motivációm nincs. Csak volt.

Azóta történt újabb igazolás is: nagy örömmel töltött el, hogy saját mobilomat egy szoftverfrissítés, nagyszervízre küldés helyett egy darab papírral megjavítottam (használt, eldobásra ítélt cetli újrahasznosítása...), viszont a céges telefonom nem is tudom merre fetreng.

2 komment

Címkék: hatékonyság nincs tétlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr43150200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitiáner 2007.08.27. 13:06:51

hát, nagyon hasonlóan gondolkozunk.... nekem is épp ez jutott eszembe ma reggel.

Na de: reggeli, ebéd, jkávé, limó (?)? Neked csak ennyi a munka?

mechba · http://mechba.blog.hu 2007.08.27. 13:08:12

Kedves pitiáner!

Jó közelítéssel igen. Vagy kihagytam valamit? Majd gondolkodom rajta.
süti beállítások módosítása