mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Tanulni, tanulni, tanulni!?

2007.10.18. 12:02 :: mechba

Amikor szeretett Vlagyimir Iljics Leninünk (akinek nevét viselő hatalmas elismerést honlapunk elődje a Pionyerszkaja Pravda is megkapta) a címben szereplő mondatot (természetesen oroszul ugye) elmondta, akkor még egy sokkal-sokkal alacsonyabb iskolázottságú országot utasított erre. Ma meg?

Szóval itt vagyunk, ugyanazok a feladatok mint 20-30 évvel ezelőtt. Ne mondja senki, hogy az informatika fejlődése, meg internet, meg hatékonyságbencsmark, meg utolérni a fejlett nyugati társadalmakat. Fenét!

Gondoljátok meg, mit csinált régen egy gépkezelő: lenyomta a pedált, szisssz-pakkk, felengedte, brrrr-koppp-zzzz-pimmm és kiesett a villanykörte a gépből. Esetleg bonyolultabb műveleteket végzett, akkor a hűűűűűűűrrr és a nyíííííííí is elhangzott, majd a piros gombot is be kellett nyomni és már készen is volt a sóletkonzerv füstölt hússal. És ma?

Ping, villog a kurzor, beírja, hogy 62, enter, aztán repülnek a körték; illetve a másik folyamatnál az egeret addig mozgatja, amíg a képen látható nyilacska rámegy a füstölt hús képére, megnyomja a bal gombot, hasonlót cselekszik a sóletkonzervvel, majd rotyog egy kicsit és potyog a cuccos.

Hiba esetén régen a Műszakos Józsit hívta, ma pedig a Helpdeszk Gizinek szól. Régen elvártunk tőle 8 általánost és betanított munkásként alkalmaztuk. Ma már a technikusi, főiskolai papír a minimum. Hóóóóóó. Minek? Elterjedt a mobil, a fejlett technikákat is tudja kezelni, aki meg tud oldani egy prepéjd egyenlegfeltöltést...

Kirugdossuk az embereket, mert alacsony iskolázottságúak, nincs remény, hogy a kellő lojalitási szintet elérjék. Felvesszük a diplomásokat, ott ülnek, vakarják a Helpdeszk Gizit, nézik, ahogy Műszakos Józsi túrja a kukákat. Az irodából is kinyomjuk hasonló okokból a Mancikákat, most már menedzserasszisztensi titulussal ruházzuk fel a kis kurvát, aki ott ül és mindentudóként viselkedik. Van diplomája, de jó; folyton azt lesi, mikor léphet máshová. Kell ez?

A kedvezőbb történelmi fejlődésű országok már eljutottak oda, hogy a főnökök maguk főzik a kávét, intézik az apró eszközök beszerzését. Nálunk? Három diplomával ugranak ki emberek a boltba pendrájvot venni, összesen tizenegy diplomával hoznak el hat plecsnit a tulajdonostól. Emellett persze felvesszük a halom Pótmancikát, akinek ugyan nyolc általánosa sincsen, de anno, 20 évvel ezelőtt még jól nézett ki, meg is volt, adjunk neki dipis bért, nehogymá rosszul érezze magát.

Az emberek meg ülnek és vakarják Helpdeszk Gizit. Aki nem fér hozzá, az magának vakargatja a sajátját. És, jutunk valahová? Butulni, butulni, butulni!

Szólj hozzá!

Címkék: közösség hatékonyság lojalitás nincs szervezet tétlenség

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr24200055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása