mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

A tanácsadók

2008.04.12. 10:30 :: mechba

Néhány hír az elmúlt időszakból (via index.hu):

Láthatatlan tanácsokra fizetett ki a BKV 134 milliót

Ezt egy titkárnő is meg tudja csinálni

Meg egy kis gyűjtemény a kiválóakból:

http://tanacsadas.lap.hu/

Szóval kis országunkban mindenki tanácsokat kér vagy ad másoknak; a folttisztítástól a múlt tisztára mosásáig mindenben szakértőkre van szükségünk. Noha bármiféle összefüggés persze csak a véletlen műve lehet, de érdekes, hogy főként állami érdekeltségek körében bukkannak fel ezek a cégek és legutóbb 2002-ben cserélődtek... nem furcsa? Na mindegy. A tanácsadói ténykedést sokan a modern kor egyik jelenségének tekintik; tévednek.

Mielőtt valaki is ilyen jellegű közreműködők felkérésére vállalkozna, ajánlom figyelmébe a témáról szóló, nem annyira új keletű, talán öröknek tekinthető intelmeket innen :

Tanácsot osztogat minden tanácsadó, de van, aki csak a maga javára tanácsol. Légy hát óvatos a tanácsadóval, puhatold ki előbb, mire van szüksége - mert hiszen ő csak magára gondol -, nehogy sóvárogva emelje rád szemét. Azt mondja neked: "A helyes úton jársz", aztán megáll, s nézi, mi lesz veled. Az irigyeddel sohase tanácskozz, a rád féltékennyel ne beszélj terveidről, a feleségeddel a vetélytársnőjéről, a gyávával a harcról-háborúról, a kereskedővel az eladnivalódról, a vevővel az áruról, a fösvénnyel arról, hogy jót kell tenni, a keményszívűvel az irgalmasságról, a semmittevővel valami munkáról, az esztendős cseléddel a dolog végéről, a lusta rabszolgával a munka terhéről. Ne ilyenek között keress tanácsadót. Keresd fel gyakran az istenfélő embert, akiről tudod, hogy megtartja a törvényt, akinek a szíve szíved szerint való, aki, ha megbotlasz, fáradozik érted. Lelkiismereted tanácsára is hallgass, mert hát ki is volna megbízhatóbb nála? A lelkiismeret jobban eligazít, mint akár hét őrszem magas őrhelyéről. Mindig imádkozz a Magasságbelihez, hogy ő irányítsa lépteid hűségben.

Sir37, 7-15

4 komment

Címkék: egyház biblia katolikus tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr90422235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitiáner 2008.04.12. 16:20:45

persze, a keresztény tanácsadók a legjobbak :) ők nem is a profitért dolgoznak, hanem csak úgy.

egymasikpitianer 2008.04.12. 19:46:23

Alapvetően félreértetted pitiáner kolléga, a lényeg abban lenne ha a nem az önérdek és a pénz a fő mitiváció talán lehet jó tanácsot is adni.

pitiáner 2008.04.12. 19:55:10

lehet, mert nem olvastam végig :)
azok, akik tanácsot kérnek, úgyis havertól kérik, legalábbis a bkv esetében nem volt pályázat sem. de mechba is vmi hasonlót ír, hogy kormányváltás közelében cserélődnek ezek a cégek. legalábbis itt, nyugat-balkánon.

balage 2008.04.16. 12:00:24

Mint az idevágó viccből is megtudhatjuk:

A birkapásztor legelteti a nyáját a domboldalon. Egyszer csak megáll egy vadiúj autó, kiszáll belőle egy öltönyös hapsi és megkérdezi a juhászt:
-Ha megmondom, hány birkája van akkor elvihetem az egyiket?
-Persze - mondja mosolyogva a pásztor.
A fickó előkap egy laptopot a kocsiból, felcsatlakozik egy kémműholdra, letölt egy képet a nyájról, a megfelelő birkaszámláló alkalmazással megszámolja a birkákat és mondja:
-623.
-Talált. Válasszon egyet magának.
Az öltönyös kiválaszt egy feketét. Erre mondja a juhász:
-Ha megmondom, mi a foglalkozása, visszaadja a birkát?
-Persze, próbáljuk meg.
-Maga egy tanácsadó.
-Ezt honnét tudja?
-Idejön, mikor nem is hívta senki. Hatalmas apparátussal megmond nekem valamit, amit nem kérdeztem, de már eddig is tudtam. És most adja vissza a pulimat.
süti beállítások módosítása