mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Sárgamellényes bűnözők

2007.09.23. 08:29 :: mechba

Az emberek szeretnek kitűnni a tömegből. Van, amikor erre szükség is van, de előfodul, hogy csak kivagyiságból. De attól, hogy láthatom őket, semmit nem társítok hozzájuk...

Itt nem Czóbel Béla Sárgaruhás lány vagy Lány sárga-zöld mellényben című képeire gondolok. Manapság mindenki, aki a szürke tömegnél egy kicsit is feljebb érzi magát, az jól láthatósági mellényt hord. Mi a francnak?

Végiggondolva, hogy hogyan is terjedhetett el ez az egész, az alábbiakra jutottam (persze ha van egyéb infótok, szívesen olvasom):

Elsőként talán (átvéve az egyébként is úton dolgozóktól) a rendőrök sárgamellény-viselését kellene figyelembe venni. Nekik régebben valami fehér szalagjaik voltak, azok tényleg nem látszottak annyira.
A munkásőrségből polgárőrséggé avanzsált műkedvelő cserkészcsapatok (pardon: egyenesen hadosztályok) szokásosan alkoholbűzben fürdő gyorsreagálású erői is átvették a rendőrök ezen szokását, mondván testület-testület (a képen valami ifjúsági részleg tagjai láthatók, emlékezzünk az Ifjú Gárdára).
Ha már a polgárőröknek van, akkor "nekünk is legyen!" felszólítással elkezdték hordani a parkolóőrök, biztonsági őrök mindenki. Őr-őr, kolléga-kolléga, szakmai ismertetőjegyek, stb. Kvázi egyenruhaként másnak is feltűnt.

És innentől kezdve elkezdtek kirajzani a sárgamellényes méhecskék. Ilyenben járkál mindenki, aki pozícióját próbálja villantani. Mi az, már ciki a portássapka?
Ilyen van az ételt osztó szociális munkásnak, ezt a vackot hordja a strandon az úszómester, ebbe bújik a kétes egzisztenciájú kéregető.
A legjobban felháborít, hogy valami közhasznú munka keretében összegyűjtötték azokat az embereket, akiket tényleg nem lehet nemesebb feladattal megbízni, akiknek gondolkodása frankón kimerül a kevert-broááá-hosszúlépés-pisi-kaki-alvás-kannás körüli ténykedések koordinálásában. Ezeket aztán bebújtatták a finom szabású nájlonmellénykébe és odaállították őket a budapesti belváros egyes zebráihoz.
Ott aztán istenadta joguknál fogva úgy irányítják a forgalmat, mintha rendőrök lennének. A zebrához közeledik a néni: már messziről integet, hogy álljak meg. A Német utcában még szép piros tárcsát is kaptak, ott ketten vigyáznak egy zebrára. Mosatlan kommandós ruci, sárga mellény, stb.
És ha nem állok meg? Elvben semmit nem jelent? Akkor én vagyok a szemét, meg az aljas, ugye?

Hatalmat a népnek! Sárga mellényt mindenkinek! Lenin sem akarhatna mást: világ jól láthatói egyesüljetek!

2 komment

Címkék: közösség alkohol szervezet közfeladat

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr83173812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hivatásos kommentelő 2007.10.01. 21:39:03

na most ezzel mi a baj?

mechba · http://mechba.blog.hu 2007.10.02. 12:24:01

Nem biztos, hogy remek dolog, hogy minden rendű és rangú fontoskodó majom így tünteti ki magát, amikor ez az egész mellényes dolog nem titulust jelez, csupán nem szokványos helyen tartózkodó mókusra utal.
süti beállítások módosítása