mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Hív a vasút, vár a MÁV!

2008.01.22. 11:01 :: mechba

Mechba úgysem annyira szereti jelenlegi munkáltatóját, elhatározta, hogy vasutas lesz. A tegnapi poszt (Nem akarooom!) és a hozzá érkezett kommentek (nézd meg itt is!) alapján nagy karrier előtt áll: nem kell semmit tudni és a pletykák szerint nem fizetnek rosszul, meg nem is az érdemeket nézik (illetve: nem a munkához kapcsolódó érdemeket).

Nosza, próbáljuk meg. A http://www.mav.hu/ oldalra bökve rögtön valami elnyújtott vonat képe fogad. Hát, erre futotta, gondolom nem egy fotósuk van. Mindegy keresgéljünk. MÁV Zrt. - hoppsz, már a cégnév se sikerült (asszem elrontották valamikor és ZRt. a hivatalos). Nem baj, ne legyünk pesszimisták, elvégre állást keresünk. Tovább!

Aha, meglesz, "Karrier" - ez kell nekem! Kattintok és bejön az NDK-címer kalapács és koszorú nélkül. Ah, ja, shöööön - elevenítem fel német nyelvtudásom, de nem, nincs rá szükség. Mi ez a sok k. ceruza a képen? Hardmuth reklám? Nem, balra kell klikkelni (2010 után talán jobbra?) - Tervezz nagyban!

Amint kicsit szeretnék beljebb menni, rögtön átvált tegezős formulára. Jó ez, IKEJAAAAAA!

 A technológiai beruházásokat hatékonyan megtervezni és megvalósítani tudó korszerű műszaki, üzleti tudással rendelkező munkavállalók kiválasztása nem csak a jelen terve, hanem a jövő sikereinek záloga is egyben.

Király, talán jó leszek valami mérnöki, meg közgázos dipivel, hajrá! Azért persze érdeklődnék tovább, de nincs hová klikkelni. Vissza! Kiket keresünk?

Egy kislány és két kisfiú mosolyog rám, valamin meglepődhettek, talán vonatot láttak? Mindegy.

Olyan képességekkel és képesítésekkel rendelkező fiatal, dinamikus, jó kommunikációs készségű, alkalmazkodni tudó, elhivatott és nyelvet beszélő diplomás munkavállalókat várunk, akik tudásukkal és munkájukkal hozzá tudnak járulni céljaink megvalósításához.

Sínen vagyunk, mint József Attila! Mégis akarooom! Nézzük, a kiválasztási folyamatot!

A beérkezett pályázatok, önéletrajzok először értékelésre kerülnek, milyen mértékben felelnek meg a munkakörrel szemben támasztott követelményeknek.

Ezt követően - munkakörtől függően - alkalmassági vizsgálaton kell a jelölteknek részt venniük.

Az alkalmassági vizsgálat célja:

  • a munkakörhöz kapcsolódó fizikai (orvosi és egészségügyi) alkalmasság vizsgálata
  • a személyes kompetenciák felmérése

Húúúú, ez nagyon gáz. Elküldöm az önéletrajzom, megnézik a kompetenciáim, aztán megnéz a doktornéni és utána felmérik a kompetenciáim. Jajj, ez kicsit már sántít...Nézzük az aktuális ajánlatokat! Ja, ez még nem az, valami tanúsítványokkal van gond, klikk, aztán tovább. Tídadidampadidam - hallom a fülemben az új vállalati himnuszt...bejön valami ilyen oldal:

Mindig keresünk tehetséges és motivált dolgozókat, akik hozzájárulnak vállalkozásunk sikeres működéséhez. Nézze meg állásajánlatainkat!

Hű de fasza! Az előbb még az volt, hogy diplomásokat keresnek, most meg már tudok szakmunkásképzőt is választani. Nagy kő esett le a szívemről: marketing szakmunkás szeretnék lenni! Nem is, inkább általános iskolás felsővezető!

Az Ön kérelme feldolgozás alatt van!

Kapom a tájékoztatást, immár megint magázódva. Hmm, úgylátszik el is távolodtunk egymástól, hát hiába, az élet nem egy habostorta.

Két kávé lefőtt, máris tobzódom az állásajánlatokban. Van összesen vagy 5 darab, gondolom a kattintások sebességéből meg mindenféle szemmozgás-analizátorok eredményéből rájöttek, hogy engem csak ezek érdekelhetnek. Sebaj, jó is lesz a dokumentációs szakelőadó c. munkakör. Azt nagyon, de nagyon nehéz elrontani, mégis, egy rossz iktatással milliárdok úszhatnak el - rutin, bizalom, felelősség. Roppantul észnél kell lenni.

Célunk több, mint 150 éve, hogy a vasúti személy és teherfuvarozás területén jelentkező igényeket a lehető legmagasabb szakmai színvonalon elégítsük ki.
Hagyományaink megőrzése és az új fejlesztésekre való törekvések egyensúlyt alkotnak jövőképünkben.

Ahhh, potyognak a könnyeim. Komolyan sírok.

Követelmények: fősuli, 1-3 év rutin, irodai alkalmazások ismerete. Simááááán! Hol is lehet jelentkezni? Keresm kutatom, de semmi "Klikkelj ide öcsém!" feliratú gomb. No nem baj, telefon. Hát ő ugyan nem az, de az nem úgy van, hanem a portálon kell jelentkezni, amit majd megnéznek, aztán majd értékelnek, eldöntik és akkor majd behívnak, meg majd értesítenek, de komolyan, még elutasításnál is.

Jó, hát próbáljuk meg. Öt perc alatt meg is találom az előző ablakon a Jelentkezés gombot. Jó, mondjuk tavaly már játszottam a MOL rendszerével, az is ugyanilyen, szóval megvolt az előny.

Ismét jön a kedvenc ablakom:

Biztos ezalatt iktatják, köröztetik, engedélyt kérnek, iktatják újra, klikkelnek, kávéznak... Na, jól van, meguntam. Nooormáliséknál van egy kurva e-mail cím, oda elküldöm és Gizike tudja, hogy ezt a levelet azért küldtem, mert melót keresek. Tudja értelmezni, hogy "Jelen levelemmel és bla-bla, jelentklezni szeretnék az uránbányász-segédvájár pozíció betöltésére". Nem tegeznek le, nem magáznak vissza, nem kell felhívni Mancikát.

Ezért állunk vazze! Megint. Nem akarooom!

 

 

 

Az Ön kérelme feldolgozás alatt van!

1 komment

Címkék: kommunikáció hatékonyság máv szocializmus sötétség

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr73306950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.01.27. 11:10:33

Az én hozzászólásom feldolgozás alatt van!
süti beállítások módosítása