mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Konfliktuskezelés: jeles (5)

2007.12.20. 16:30 :: mechba

Hogyan oldaná meg a következő esetet:

Az ön alárendeltségébe tartozó osztály vezetője feltételezhetően asszisztált egy 15millió Ft-os csaláshoz, amelyet az osztály egyik munkatársa jelentett önnek. Viszonzásképpen az osztályvezető ezt az embert (akinek Ön a munkáltatói jogkört gyakorló vezetője) feljelentette egyes juttatások jogosulatlan igénybevétele miatt.  A vizsgálat során bebizonyosodik, hogy a juttatások nem pontosan a szabályoknak megfelelően kerültek biztosításra, ám ez nem jelenti a munkatárs rosszhiszeműségét.

A valóságos megoldás:

Rendes felmondással elküldték az osztályvezetőt és a cég számára a szabálytalansággyanús kifizetést megakadályozó munkatársat is. 1. sz. vezető pedig elégedetten távozik egy újonnan alakuló társaság igazgatói székébe.

1 komment

Címkék: hatékonyság szocializmus szervezet realitások

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr32270515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exploit 2008.01.31. 09:16:32

Örülnék, ha kifejtenéd bővebben ezt a történetet. Nemde azért kerül az oszt. vez. egy másik pozícióba mert már túl sokat tud a felsővezetés autós dolgairól? Vagy azért, mert a cég beszállítóinak érdeke, hogy fenntartsák eme jó kapcsolatot a további biztos üzletmenet és profit érdekében? Egyes juttatások jogosulatlan igénybevétele nehezen bizonyítható, más juttatásokról pedig csak azok a cégek tudnának mesélni akik azokat nyújtják.Persze csak az üzletmenet érdekében. Nekik azonban nem feltétlenül céljuk, hog ezeket felfedjék mert ezzel akár ki is zárhatják magukat a további üzletekből. Hogyan fog kiderülni valaha is az igazság?