mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Szent és érthetetlen

2007.09.17. 14:17 :: mechba

Mechba újra iskolás lett: hogy okoskodhasson meg doktor lehessen beiratkozott egy jogászokat is kibocsátó intézménybe. Nem egyszerű ám az élet.

Mechbának ugyanis az alap műszaki diplomája mellett egy MBA-je is van. Eddig sokszor eszébe jutott, hogy hol használhatná ezt a paírt a leginkább eredményesen; főleg az ajtó felé forduló ülés közben támadtak ilyen gondolatai, amikor éppen az utolsókat tekerte le a gurigáról... igen-igen, pontosan arra.

De kitartó ember lévén nem adta fel; ismét megpróbálta használni valami nemesebb célre kis keményfedelű diplomáját, ami szemeszterenként azért nem kis összegbe került: gondolta, hogy beszámíttatja közgazdasági tantárgyait. Hiszen nem lehet, hogy alapvetően egy eltérő profilú intézményben okított bevezetés..., meg ilyesmi jellegű tantárgyai teljesítéseként ne ismerjék el a hazai közgazdászképzés fellegvárában szerzett másoddiplomáját.

Pedig igen. Gondolta, hogy probléma lehet abból, hogy pontosan olyan tárgya, hogy "bevezetés a közgazdaságtanba" nem volt éppen, de ezt kompenzálni látszott a "mikroökonómia" és a "makroökonómia" nevű ismerethalmaz. Hát nem. Az "egyetem fura ura" szerint ez a papír nem olyan, hogy közgazdászdiploma. Nem. Hozzon mechba minden tantárgyáról tematikát, majd talán akkor megnézik, mit is akar tulajdonképpen. Egy kifutott, lezárt képzésről. Gratulálok külön is emiatt.

Semmi gond, valamiért még mindig hatóságnak érezzük magunkat. Sebaj. Gondoltam mindenkinek jobb lesz, ha az általam fizetett tanulmányaimból ugyan egy fillért sem kapok vissza, ha kevesebb tárgyat teljesítek, de legalább ne vegyem el a helyet, levegőt, időt tudásvágytól szomjazó kollégáimtól. Nem jobb. Vagy csak rövidlátóak az urak...? Na, akkor most minden órán kérdezek majd szépeket. Minden órán igyekszem majd az előadót belezavarni a mondókájába. Hogy tudja: az én papírom is ér valamit... ha ez sem segít, akkor tényleg csak fenéktörlésre jó.

7 komment

Címkék: oktatás sötétség mba

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr51167765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jotan · http://madaccountant.blog.hu/ 2007.09.20. 10:23:31

Én speciel előre rettegek, hogy ha netán valahol fel kéne használnom a BA (Hons) Business Management diplomámat amit egy brit oktatási intézmény állított ki annak mi lesz a vége.

beegirl 2007.09.20. 10:51:05

Hol van mechba? Tanul? Filozofál? Beteg?

mechba · http://mechba.blog.hu 2007.09.23. 08:32:23

Kedves Jotan!

Szerintem nyomtattatnak veled tematikákat, fizettetnek veled fordítási, hitelesítési díjat, postaköltséget, legyen szó akár ingyenes felsőoktatásról, akár elvben egyösszegű költségtérítéses képzésről :)

Kedves beegirl!

Itt vagyok...

mechba

Kobaljov 2007.09.25. 08:40:43

Én nem látom olyan nagynak a problémát, a tantárgyelismertetésnek eleve ez a szabályos módja, hogy összehasonlítják a két tematikát, és ha 75 (vagy 80?) százalékban megeggyezik akkor tekintik egyenrangúnak. Valóban egyszerűnek tűnne, hogy névegyezés alapján fogadják be, de mivel ugyanolyan név alatt meglepően nagy eltérésekkel oktatnak tárgyakat itthon, így sok esetben nem működik, valszeg ezért lett ez az általános szabály.

Ha nem sikerül a korábbi képzési helyről tematikát szerezni, esetleg lehet futni egy kör az oktatási jogok biztosánál.

croc 2007.09.25. 08:42:56

mechba, én is jártam ilyen helyre, szintén közgázos priusszal. nekem összesen kb öt tárgyat számítottak be (nem csak "futottak még" kategóriásakat, elengedték pl. az európai jogot) de volt, ahol senkinek semmit nem számítottak be: pl. statisztika és jogi informatika. hiába lobogtattam a négyes matek-statek szigorlatomat, akkor is újra kellett vizsgázni. ehhez méltóan komoly volt a színvonal: az y=mx+b felismerése kb. a csillagos ötös kategóriába esett-gondolom a kettes szint lehet a számok felismerése egytől tízig :-))))) jogi informatikából meg a könyvben ákom-bákom rajzon bemutatták az egeret, meg a merevlemezet, mint felismerendő céltárgyat. vizsgakérdés: soroljon fel számítógép-alkatrészeket. :-)))) szóltam nekik, hogy nem fog ráférni a papírra. adtak másikat. komolyan. alig bírtam visszafojtani a röhögést. :-))))

viszont pénzügyi jogból minden közgazdászt úgy megszívattak, hogy a fal adta a másikat. nagyrészt az ment át, akinek sikerült letagadni és nem bukott le. (állítólag hagyomány.) előttem vizsgázott egy rendőr, nála azzal kezdték, hogy na, magának ezt elég csak érintőlegesen tudni. engem meg kikérdeztek az egész könyvből oda-vissza, érdeklődtek az ezerhétszázas évekről, a karibi térség pénzügyi szabályozásásról, meg hasonlókról. majdnem lefejeltem az asztalt kínomban.

croc 2007.09.25. 08:45:43

lemaradt az előbb, hogy tőlem egyszer sem kértek tematikát, csak index fénymásolatot. meg egy kérvényt.
süti beállítások módosítása