mechba.blog.hu

Úttörő igazság vagy a naivitást kihasználva másfajta igazság az úttörőknek? Melyikről szól mechba blogja? Döntsd el magad! Írd meg a véleményed kommentként vagy a mechba@vipmail.hu címre.

Friss topikok

  • DonCamillo: hát itt sincs nagy pezsgés :-), mi történt minde... (2012.03.18. 21:36) mechba visszatér...
  • Bölcs Bagoly: Minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc a PB tagja let... (2011.02.17. 14:57) Kár lett volna?!
  • hanvay szilárd: Éljen a szocializmus, azért mert csak ez a rends... (2008.10.31. 12:10) Retró?
  • hanvay szilárd: Éljen Gyurcsány Ferenc, Magyarország imádott min... (2008.09.27. 17:04) Kedves ünnepünk
  • Balogh Eliza: Sajnos, már alig van munkás Magyarországon. Ha k... (2008.09.07. 12:09) A munkásoké a jövő

Reformtervek a közfeladatokban

2007.08.09. 15:49 :: mechba

Rábukkantam egy érdekes honlapra: Államreform Bizottság. Valami olyasmi dolog van itt, hogy közfeladat-kataszter... na, ezt igyekszem most pár posztban átnyálazni.

Ez a szót, hogy kataszter, földterületekkel kapcsolatban hallottam: 1 kataszteri-katasztrális (Nagy Bandó szerint katasztrofális) hold, az 1600 négyszögöl. Egy bécsi négyszögöl az  6x6 bécsi láb... Sokaknak ez elég keveset mond, az ő kedvükért egy kataszteri hold az 5754,64152860983296 négyzetméter.

Hozzáértőnek titulált személyek rabszolgái  összeszedegették, hogy milyen feladatai vannak az államnak, majd azokat minisztériumok szerint rendezték, hogy egyszerűbb legyen majd kihúzni, amiket nincsen kedve pénzelni ezentúl... A kormányszóvivő persze ezt sokkal nagyobb érzékenységgel fogalmazta meg nyilatkozatában, de nem kell kamuzni: ez a lényeg.
Nem értem, hogy akkor minek kellett összeszedni ezeket? Meg kell nézni a minisztériumok feladatait, azokból ki kell húzni, ami nem l'mechanism pour l'mechanism és kész. Marad az iktatás, postabontás, ásványvíz- és kávéellátás, valamint ezek koordinációja. Hozni kell egy salátatörvényt, amit egyik drága képviselőnk sem fog végigolvasni, mert olyan lesz a szövege, hogy
X minisztérium tevékenységét leíró ____ /200_/ZZ rendelet k. § m. bekezdés $1 és $2 pontjait törölni kell.
Mindez 200 oldalon keresztül... valószínűleg a tisztelt honanyák és honatyák nem tudnak időt szakítani a hivatkozások átböngészésének és elfogadják.
Ehelyett alakult egy bizottság, meg bent a minisztériumokban is biztosan létrehoztak albizottságokat, akik további munkacsoportokra oszthatók. Képzeljük el a helyzetet: köztisztviselő vastag fekete filctollal húzkodja kifelé a minisztériumi feladatlistából a fent nem idézett ténykedéseket. Aztán hazamegy és elmondja, hogy "annyit, de annyit dolgoztam, de nem beszélhetek róla, úgysem értenéd drágám" szöveggel előadja a szocializmus építéséhez kapcsolódó újabb nagyszerű tettét. Húzkodja a fekete vonalakat, irtja a feladatokat, mígnem egy napon saját állását is kihúzza... hát normális? Nagyon valószerű...
Ehhez más nem érthet, csak a szakapparátus, akik már a "generális közigazgatási szakembereket" képző főiskolán is megtanulták a rendet: ügyfélhívó, sorszám, űrlap, űrlap, űrlap. Jól mutatja ezt a feladatlistához készített 5 oldalas útmutató is. Valahogy elbodogultam annak áttanulmányozása előtt, hmm.
Olvasgatom, ámulok és bámulok. Hogy mik jutnak eszembe? Az elkövetkező posztokban nem ússzák meg az olvasók... de remélem kommentezni is fognak...

Szólj hozzá!

Címkék: hatékonyság stratégia közfeladat kataszter

A bejegyzés trackback címe:

https://mechba.blog.hu/api/trackback/id/tr67135858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása